on leadership again

awalnya gw pikir semua orang bisa lah nge-lead, apa susahnya coba, tinggal tau bos mau nya apa, kita bikin timeline, terus cek apa ini masuk akal apa engga. terus execute dan teckle kalo ada masalah di mana gitu.

ternyata engga semudah itu juga, at least itu yang gw liat ini kompeni gw sekarang, karena kompeni baru, terpaksa naikin orang2 yang udah lama join.. dan chaos. new people engga di manage dengan baik, orang yang lama juga seperti bocah yang sibuk dengan mainannya masing2.

pikir2 lagi, leading is not about you gave order, and make sure everbody follow, more like on how you achieve something with less effort and in the mean time make sure everyone is happy. more like a hack in psychology kali yah.

and this is my rant. hahahahaha

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s