medieval ??

seperti biasa, browsing2 membuat malapetaka, dan kali ini.. amazon lah telah merayu hamba untuk mencuil beberapa buku dari rak yang antah berantah.

bosen dengan buku computing mulu, entah kenapa tiba2 gw jadi tertarik dengan abad pertengahan, pikir2 lagi engga muncul tiba2 juga deh, mungkin ini gara2 kebanyakan main assasin creed kemaren2 huhuhu.

setelah baca tu buku, somehow kok gw merasa Indo masih jaman abad pertengahan yah??  kalau di medieval ada keluarga medici, naples etc, di indo ada keluarga B* dan S*, kelakuannya juga hampir sama, mereka somehow bisa ‘beli’ segala sesuatu, kalau dulu posisi paus, atau raja di mana, disini sepertinya siapa yang punya tv itu yg bisa jadi presiden.

 

pertanyaannya sekarang..? kapan orang2 ‘Renaissance’ indo berani step up, dan kasih jari tengah implisit kepada para jahanam semua ini?

anyway, Banquet of Chestnuts itu beneran ada ga sih?

Advertisements

One thought on “medieval ??

  1. Actually, Medici Family was not existed in medieval. Medieval was the age of kings. The family rose in early renaissance and a lot of family member took a role in the renaissance. Da Vinci, Boticelli, Donatello, until Galileo Galilei had the Medicis supported them.

    When finally they withdrew their support when Galileo Galilei faced trial in Vatican, that was when the family deviated from Renaissance path.

    My point was, the existence of Indonesian family you hate was actually the sign of progress. In previous time, there was only one family in power, The Cendana. Now, we have more family, and it became oligarchy. It is exactly what happened in the Renaissance. Latter, people will aware their right and learn how not to be dependent to those family.

    Note that even in US, there are still powerful families. It is part of the nature.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s